Винъс Уилямс се завърна победоносно, изуми с прическа



06-02-2012 11:01 | Станко Димов

Отборът на САЩ ще играе плейоф за връщане на най-високо ниво в турнира „Фед къп”, след като се разправи с 5:0 победи над Беларус без световната №1 Виктория Азаренка в състава си.

Голямата новина от последната вечер е свързана със завръщането на корта Винъс Уилямс, която не бе играла от US Open миналата година насам, когато получи поредната си контузия.

Бившата №1 се завърна на корта в двубой на двойки, където заедно с Лизел Хубер се наложиха с изразителното 6:1, 6:2 над тандема на Беларус Дария Кустова-Анастасия Якимова.

Очаквано стъпването на Винъс на корта предизвика страхотен ентусиазъм сред американската публика, която се бе подготвила и посрещна бившата №1 с множество транспаранти.

„Чувствам се страхотно. Всичко се получи по начина, по който очаквах. Радвам се, че помогнах на родината ми за тази важна победа”, бяха първите думи на Винъс, която изуми с прическа „ала Монфис”.

„Знам, че годината е много важно, защото предстоят и олимпийски игри, при това на кортовете на Уимбълдън. Аз обаче не съм сигурна в плановете си. За мен сезонът ще се развива седмица за седмица. Ще се опитам да не се подлагам под напрежение и ще определям следващия си турнир в зависимост от състоянието ми”, коментира Винъс Уилямс.

С победата над Беларус САЩ се класира за плейоф за завръщане на най-високо ниво във „Фед къп”, от което американците изпаднаха през миналата година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини