Тейлър Таунсенд е новата надежда на американския женски тенис



02-02-2012 15:27 | Николай Драгиев

Феновете на женския тенис в САЩ отдавна се тревожат относно кой ще поеме щафетата след отказването на сестрите Уилямс. “Лъч надежда” проблясна за тях на тазгодишния Australian Open при девойките, спечелен от 15-годишната Тейлър Таунсенд. 


Тенис резултатите
й в Мелбърн изненадаха приятно всички, следящи развитието на женския тенис в САЩ. Таунсенд бе поставена по номер 14, но след категорични победи над номер три и четири в схемата при девойките си заслужи престижната купа.

 

Играта на Таунсенд е доста по-различна от това, което предлагат повечето подрастващи млади тенисистки. Тейлър разчита на излизания на мрежата и поемане на инициативата в точката, вместо да се бори главно от основната линия.

Тази игра вероятно бе в основата на успеха на сингъл на Таунсенд на Australian Open. Американката грабна и титлата при девойките, заедно със сънародничката си Габриеле Андрюс, за да направи триумфа си в Мелбърн пълен.

“Очакванията ми бяха да играя моята игра и да не се съобразявам със стила на другите момичета, които играят главно от основната линия. Исках да навлизам в корта и да бъда агресивна”, заяви Таунсенд след успеха в Мелбърн.

Тейлър Таунсенд играе с лява ръка, което е допълнително предимство на корта, тъй като мнозинството от тенисистките играят с дясна ръка. Треньорка на Таунсенд е бившата номер девет в света при жените Кати Риналди.

Повечето тенис прогнози на редица специалисти сочат Тейлър като една от бъдещите звезди на женския тенис. Оттук насетне за младата американка предстои много труд, за да постигне мечтите си в тениса.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини