Нов рекорд по посещаемост на Australian Open



29-01-2012 19:38 | Станко Димов

Откритото първенство по тенис на Австралия за 2012-та година вече е в историята. Имената на новите шампиони са Виктория Азаренка и Новак Джокович. За сърбина това беше втора поредна и общо трета титла от турнира в Мелбърн.

Освен, че мъжкият финал стана най-продължителният в историята на Оупън ерата (5 часа и 53 минути), в Австралия гордо се хвалят на нов, макар и личен рекорд.

Тази година турнирът е бил посетен от повече от половин милион зрители! Точната цифра е 686 006. По този начин бе подобрен предишният рекорд в Мелбърн, който беше актуален точно 12 месеца.

„Без съмнение Australian Open е най-добре организираният турнир от Големия шлем. Всички играчи тук се чувстваме перфектно”, каза финалистът от тазгодишното издание на надпреварата Рафаел Надал.

Надал далеч не е единственият, който не пести мили думи за Australian Open. Подобно мнение през годините са споделили почти всички от топ играчите.

Така, дори да не блести с най-големия корт в света или с най-тлъстия награден фонд например, Australian Open спокойно може да се похвали като любимо място на фенове и играчи.

СНИМКИ ОТ НЕВЕРОЯТНИЯ ФИНАЛ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини