Анди Мъри: До 2-3 месеца трябва застигна Джокович и Надал



Анди Мъри: До 2-3 месеца трябва застигна Джокович и Надал
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-01-2012 17:39 | Николай Драгиев

Анди Мъри призна, че Новак Джокович е бил малко по-добър от него в невероятния полуфинален сблъсък, който двамата направиха на Australian Open. Въпреки това шотландецът е доволен от своето ниво на представяне.

Мъри призна, че ефектът от работата му с Иван Лендъл не може да се очаква толкова бързо, но двамата имат сериозни планове. Мъри си постави като цел в следващите 2 месеца да изравни дистанцията до първите двама в ранглистата - Новак Джокович и Рафаел Надал и дори да подобри тяхното ниво.

"Това очевидно бе страхотен мач. Имах своите шансове в края. В тези точки обаче той не пропусна първи сервис и успяваше да доминира. Важното е, че съм различен играч от миналата година. Горд съм от начина, по който се борех," заяви Мъри.

"Бях посредствен в първия сет, но успях да подобря играта си във втория и третия сет. Някои точки в този период от мача бяха просто брутални. Невероятно дълги. Нормално бе да не издържа в четвъртия сет. Това е нещо, което трябва да подобря и да не допускам. И двамата бяхме уморени. И двамата играхме добре. Той бе малко по-добър все пак," призна още световният номер 4.

Мъри отчита, че е много доволен от атакуващия стил, който е показал и е успял да запуши устите на критиците, които твърдят че играе твърде пасивно.

"Всеки играч съзрява на различна възраст. Усещам, че на психическо ниво съм достигнал това, което се иска от мен. Физически мога да подобря някои неща. Всички ми казват, че съм твърде пасивен. Мисля че днес направих повече печеливши удари от него. Диктувах точките и това бе важното," доволен е той.

"В следващите 2-3 месеца ще се подготвям за турнирите в Индиан Уелс и Маями, където с Иван Лендъл ще можем да говорим по-дълго. Между мен и Новак, който е номер 1, има разлика, но тази вечер мисля че я скъсих. Моята работа е в следващите 2-3 месеца да стана по-добър от играчите пред мен. Чака ме много работа."

"Какво ми каза Лендъл? Да се приготвя за много болка. Не сме говорили много, но той ме предупреди да съм готов за болката, за трудните точки, когато краката ти омекват и сякаш изгарят от умора. В края на мача не можех да мисля за тактика. Следвах инстинкта си. Новак ще Ви каже същото," допълни Мъри.

СНИМКИ ОТ МАЧА!

Мъри коментира и темата със затрудненото дишане на Джокович, който в третия сет изглеждаше тотално отпаднал. "Той е правил това много пъти. Стори ми се, че се движи доста добре, независимо от дишането. Дори и да изглежда уморен трябва да знаеш, че не може да очакваш от него да пропуска удари. Бях готов за това нещо. И в последния мач беше така. Струва ми се, че движеше съвсем нормално по корта."

Мъри коментира и темата с това, че Надал ще има 24 часа повече за почивка. "Вероятно ще му е от полза. Новак се е възстановявал успешно в предишни случаи, друг път не толкова. Никога не знаеш какво ще се случи. Надявам се да направят добър мач. Тук е малко по-различно от US Open, когато полуфиналите и финалът са в последователни дни."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини