Топ 10 на куриозните ситуации със счупени ракети



23-01-2012 18:16 | Йордан Божинов

Потресаващото видео на Маркос Багдатис, който за 25 секунди счупи 4 ракети обиколи света за отрицателно време. Абсурдната ситуация бе приета от някои на шега, други се възмутиха от поведението на кипърския тенисист, а трети дори видяха форма на PR за неговия производител. При всички положения изпълненията на Маркос ни накараха да си спомним за предходни години, когато имаше не по-малко колоритни играчи, позволяващи си подобни действия.

 

10. Михаил Южни. В Маями, през 2008, Южни реши да се самонакаже в разгара на битка с Николас Алмагро и ; target="_blank">удари своята глава 3 пъти с ракетата. Това само влоши ситуацията и от главата му рукна кръв, което наложи помощ от лекар. Дали това му помогна не се знае, но Южни спечели в тайбрека третия сет. Малко след това той бе наказан за това изтезание, което си наложи.

 

9. Роджър Федерер. И ако в момента той е пример за подражение, то огненият му нрав като юноша не се отразяваше добре на неговите ракети. Безскрупулните му действия обаче са били предимно по тренировъчните кортове. И все пак историята помни как ; target="_blank">Маестрото шокира всички след загуба от Новак Джокович в Маями, след която пострада ракетата му. Вероятно в момента, тази ракета би била безценна, ако някой я е запазил.

 

8. Вера Звонарьова. Надали някой, който е видял; target="_blank"> представлението на Вера в Чарлстън след нейна загуба през 2010 от Сам Стосър (6:0, 6:3). Тя брутално потроши своето пособие в зеления клей. Подобните изпълнения на рускинята никак не са малко.

 

7. Фернандо Гонсалес. Темпераментният чилиец не веднъж е изливал гнева си върху своите ракети. Един от най-пресните примери затова бе през 2010-а, когато след загуба от Анди Родик на Australian Open, той зарадва свой фен с изпочупената си ракета.

 

6. Анди Родик. Най-добрият американец в последното десетилетие също има качества в тази дейност. ; target="_blank">Той демонстрира това нагледно през миналия май, когато след загуба от 160-ия тогава Флавио Ципола, потроши своя Babolat. Историята помни и още един подобен случай в Мемфис.

 

5. Новак Джокович. Дори страхотният през 2011 Джокович не сдържа нервите си и на последния Уимбълдън потроши своя Head в мача си от трети кръг срещу Маркос Багдатис. Ноле е чупил ракети ; target="_blank">още във финала на US Open 2010 и някои други турнири.

 

4. Джон МакЕнроу. ; target="_blank">Големият Мак е първият играч в турнирите от Шлема, който бе дисквалифициран след спор с официалните лица на Australian Open 1990. Тогава той хвърля ракетата си и бива наказан. Това решение отприщва гнева на МакЕнроу, който дори псува официалните лица.

 

3. Горан Иванишевич. Хърватинът е единственият играч, който губи мач заради "липса на екипировка". По време на турнир в Брайтън през 2000 година, Горан ; target="_blank">съсипва всичките си ракети до средата на третия сет. Неговият съперник отказва да му даде своя ракета. "Г-н Иванишевич не може да продължи заради липса на адекватна екипировка," обяснява съдията на стола. Месец по-късно Иванишевич печели Уимбълдън.

 

2. Марат Сафин. Неофициалният рекорд за брой счупени ракети за година е гордо притежание на новоизлюпения депутат в руската Дума. През 1999-а година Сафин чупи 48 ракети Head в мачове. Според други данни бройката за сезона е 87. Общо в кариерата си, самият Сафин твърди, че е потрошил точно 1055 ракети.

 

1. Маркос Багдатис. Багдатис шокира света с изпълнението си. 4 ракети за 25 секунди е постижение, което дори и Сафин не може да конкурира. Още по-интересно е, че в края на 2011-а фирмата производител на неговите ракети прекратява спонсорския му договор, което значи че той ще плати всички тях. Освен всичко Багдатис бе глобен с 800 долар от ATP. Любопитното е, че други играчи, счупили по 1 ракета получиха същата глоба. "Това бе нормално. Случва се понякога," коментира самият Роджър Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини