Бердих: Квит сме с Алмагро; поиска да спре серия на Рафа



22-01-2012 18:51 | Йордан Божинов

Томаш Бердих призна, че за пръв път в кариерата си не е подал ръка на своя съперник в края на срещата. Чехът и Николас Алмагро завършиха по този неприятен начин двубоя си от 4 кръг на Australian Open, след като испанецът го уцели с топката по ръката.

 

Бердих признава, че може би е прибързал, но отчита ситуация като "квит". Според него не е било редно Алмагро да стреля право в него при опразнен корт.

 

"Това е от нещата в тениса, които не трябва да се случват. Смятам обаче, че и двамата сгрешихме и в тази връзка сме квит. Не искам тази история да продължава, тя е в миналото. Нямаме никакви проблеми," опита се да тушира напрежението Бердих.

 

Бердих отчита, че няма никакви проблеми със своите колеги, пък било то и с испанците. "Ние сме приятели. С Нико, с Рафа. Не е проблем да се видим, да тренираме. Емоциите взеха връх, но този мач е в миналото."

 

"Не сметнах, че извинението му е достатъчно. Трябваше да играе топката по друг начин," все пак призна чехът.

 

Той коментира и предстоящия сблъсък с Рафаел Надал. "Изгубих 9-10 мача срещу него. Надявам се да променя това, но сега е важно да се възстановя. В момента той изглежда много силен. Заслужава си мястото в ранглистата, ако не е и по-добър от това, което тя показва. Ще бъде много тежко," заяви още Бердих.

Алмагро от своя страна бе кратък в коментара си. "Мисля че той ще разбере какво се случи. Смятам го за страхотен играч."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини