Клайстерс възкръсна след престой в ада (видео)



Клайстерс възкръсна след престой в ада (видео)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-01-2012 08:55 | Станко Димов

Ким Клайстерс се класира за четвъртфинал на Australian Open, след като победи в изключителна драма Ли На. Двубоят между двете бе своеобразно повторение на миналогодишния финал, когато отново след трисетов трилър победител излезе белгийката.

Днес Ким се наложи с 4:6, 7:6 (6), 6:2, но премина през деветте кръга на ада. В тайбрека на втория сет Ли На имаше преднина от 6:2 точки, или по друг начин казано 4 мачбола, при това поредни. На всичкото отгоре Клайстерс игра почти през целия мач с контузен глезен на левия крак, което прави успеха и още по-значим.

В крайна сметка победителят трябва да е само един и се казва Ким Клайстерс. В следващия кръг шампионката от миналата година ще се изправи срещу победителката от двубоя Каролина Вожняцки (Дания, №1) – Йелена Янкович (Сърбия, №13).

„Не мога да повярвам, че спечелих този мач. Още преди началото знаех, че ще бъде много трудно, но нямаше как да се подготвя за подобен сценарий. Победих без дори да показвам най-добрия си тенис.

На няколко пъти сериозни се замислях дали да не се откажа заради контузията. От моя лагер обаче ме окуражаваха и ме караха да продължавам да се боря, за което сега им благодаря. Не исках да приключа последното си участие в Мелбърн с контузия. Никога не можем да знаем какво ти е подготвила съдбата”, коментира Клайстерс след двубоя.

Още в средата на първия сет, при 3:3 гейма, Клайстерс навехна неприятно глезена на левия си крак, което постави под сериозна въпросителна оставането й в турнира. Белгийката все пак реши да продължи да се бори, но в следващите няколко минути едвам се движеше по корта, което й костваше изоставане в резултата – 4:6.

Лошите новини за шампионката не спяха до тук. Ли На се възползва максимално от състоянието на белгийката и набързо поведе с 3:1 във втория сет, предчувствайки крайния успех. Клайстерс обаче стисна зъби, върна пробива и леко подобри предвижването си по корта.

В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, където настъпи и същинската драма. Ли На поведе с 6:2 точки и получи 4 мачбола. За сметка на това обаче Клайстерс, с не малка доза късмет, ги отрази всичките на свой ред получи сетбол, който оползотвори.

Китайката очаквано падна духом след драмата в тайбрека и допусна пасив с 0:4 гейма в третия сте, който така и не успя да преодолее.  





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини