Серина Уилямс мечтае за тандем с Федерер



Серина Уилямс мечтае за тандем с Федерер
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-01-2012 16:00 | Станко Димов

Серина Уилямс остана единственият представител на САЩ, който ще участва и във втората седмица на Australian Open. По-рано днес носителката на 13 титли от Големия шлем спечели с лекота двубоя си с Грета Арн (6:1, 6:1) и си гарантира място на осминафинал.

„До момента наистина имах сравнително лесни двубои, което по принцип рядко ми се случва в турнирите от Големия шлем. Това, че до момента не съм играла срещу топ състезателка не ме притеснява ни най-малко. Достатъчно опитна съм, знам какво да правя на корта, когато тези двубои дойдат”, коментира Уилямс, която ще спори с Екатерина Макарова за място на четвъртфинал.

Запитана за слабото представяне на американците в първия за сезона турнир от Големия шлем, Серина отговори така: „Никак не съм съгласна, напротив. Анди (Родик) имаше малшанс да се контузи, това не е нещо, което можеш да планираш или очакваш.

Джон (Иснър) се справи добре, направи няколко фантастични двубоя. Слоун Стивънс също игра много добре. Тя се изправи срещу много силни съперници. Светлана Кузнецова е печелила турнири от Големия шлем, беше и трудно срещу нея”.

Както е известно Серина щеше да играе и в турнира на смесени двойки в тандем с Родик, но заради травмата на Анди тази идея пропадна.

„Бях разочарована. Наистина очаквах с интерес нашият тандем. Видях го след контузията, беше ОК. Това е животът, такива неща се случват. Би ми било интересно някой ден да играя на двойки с някой от братятя Брайън. Или пък с Роджър Федерер, той е невероятен”, коментира още Уилямс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини