Турнирът в Дубай влезе в историята с най-дълъг гейм



Турнирът в Дубай влезе в историята с най-дълъг гейм
Свързани турнири
Свързани играчи
24-02-2010 10:47 | Станко Димов

Столицата на ОАЕ - Дубай, има всички предпоставки да се превърне в световен тенис център в близките няколко години. В понеделник, на старта на турнира The Barclays Dubai Tennis Championships, Анди Мъри и Игор Кунитсин направиха исторически мач, или по-скоро исторически гейм.

 

Шотландецът започна мача с лек сервис-гейм, след което осъществи пробив и дръпна в резултата с 2:0. Не това обаче е важното. Пробивът бе осъществен в гейм, продължил 24 минути и 30 секунди.

 

При подаването на Кунитсин двамата направиха 14 равенства и 9 точки за пробив пред Мъри. Това е втори по-продължителност гейм в историята. Лидер в любопитната класация е 31-минутният гейм между Антъни Фюсет (Южна Африка) и Кейт Глас (Великобритания) през 1975 година. Тогава геймът премина през 37 равенства и фамозните 80 точки за пробив!!!

 

"Добрините неща продължават да се случват в Дубай. Ние загубихме Федерер, Надал и Родик, но за сметка на това мачът между Мъри и Кунитсин бе като истински финал", сподели възхищението си директорът на турнира Салах Тахлак.

 

Победителят в Дубай ще прибере $383,000 от наградния фонд, както и 500 точки за световната ранглиста.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини