ВИДЕО: Цонга доволен от формата си; реализира супер воле



ВИДЕО: Цонга доволен от формата си; реализира супер воле
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-01-2012 16:14 | Николай Драгиев

Жо-Вилфред Цонга уверено крачи на Australian Open. Днес той победи Рикардо Мело със 7:5, 6:4, 6:4. Така в трети кръг той ще има съперник от подобен калибър - Фредерико Жил.

Французинът отчете, че през 2012 се чувства много по-силен физически от преди сезон и това е предпоставка да се представя още по-силно.

"Чувствам се много добре физически. Преди година ми бе по-трудно, тъй като не бях преодолял проблеми с травми. Сега нямам никакви проблеми. Ще видим какво ще се случи в следващите мачове. При всички положения съм в добра форма и се надявам на силен турнир," заяви Цонга след втората поредна победа.

Цонга не крие, че му е добре без треньор, а когато има нужда от съвет, винаги намира кого да попита.

"Има кого да питам за съвет. И то не един. Винаги има кой да ми помогне, но имена не бих разкрил."

Цонга взе отношение и по култовото видео с Маркос Багдатис, в което кипърецът потроши 4 ракети за 25 секунди. Цонга си спомня, че в детството му, ако е счупел ракета, това е значело че баща му ще го ошамари.

"Винаги ми е било трудно да се контролирам. Може да се случи да счупя една ракета, но четири е прекалено. Баща ми казваше: "Ако удариш ракета, аз ще те ударя след това". Като цяло предпочитам да си нанеса удар по тялото, отколкото да върху ракетата."

В днешния си мач срещу Мело, Цонга впечатли с едно от изключителните си полу-волета, в което топката дори отиде зад тялото. Вижте чудесното изпълнение:

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини