Родик ще почива 3 седмици, отказа мач срещу Федерер



19-01-2012 16:03 | Станко Димов

Анди Родик ще се възстановява около 3 седмици от травмата, която получи в двубоя срещу Лейтън Хюит от втория кръг на Australian Open. На пресконференция американецът изрази разочарованието си от поредната контузия и обяви, че се надява да се върне в игра за турнира в Сан Хосе, който започва на 13-ти февруари.

„Никога не е приятно да отказваш от двубой заради контузия. Исках да остана на корта, да се боря докрай, но какво да се прави. Всъщност можех да реагирам добре на топките, които бяха на малки стъпки до мен, тогава нямах проблем. Но когато ставаше въпрос за нещо по-различно положението не бе добро”, коментира Родик.

„Той (Лейтън Хюит) е умно момче. Знае какво да направи в подобни ситуации. За мен ситуацията беше повече от тежка. Дори и да бях спечелил нямаше да мога да изляза пак на корта след два дни”, сподели Родик.

„Трудно мога да опиша колко съм разочарован. В продължение на 10 години се опазвах от травми, нещо, за което мечтае всеки един професионален състезател. В последните 2 години обаче всичко се обърна с главата надолу. В нашата професия е така – може и да правиш всичко както трябва, да се стараеш много, но нямаш гаранция, че ще се опазиш от нови проблеми”, каза още Родик.

Бившият №1 призна, че няма да се появи на корта за двубоите на САЩ с Швейцария (с Роджър Федерер в състава) в началото на февруари и изрази надежда, че ще бъде на линия за турнира в Сан Хосе.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини