Джокович се чувства „у дома” на централния корт в Мелбърн



19-01-2012 14:58 | Станко Димов

Новак Джокович се класира с лекота за третия кръг на Australian Open, след като надви в три сета Сантяго Хиралдо (Колумбия). Двубоят бе първи за шампиона на „Род Лейвър Арина” в тазгодишното издание на турнира и Ноле призна, че се чувства „ у дома” на централния корт в Мелбърн.

„Този корт вероятно е най-успешният в моята кариера”, коментира Джокович след двубоя.


„Тук съм спечелил 2 титли – през 2008-ма и миналата година, затова чувството отново да стъпя тук е приятно. Обичам условията, скоростта на корта, топките, всичко. Когато стъпя на този корт чувствам, че му принадлежа. Знам какво точно да направя. Може би заради това тук се чувствам най-комфортно от всичко кортове по света”, разкри световният №1.

Джокович показва завидна форма в началото на сезона и по всичко личи е фаворит да защити първата от трите титли, която спечели в турнирите от Големия шлем миналия сезон. Запитан дали се чувствам непобедим, сърбинът отговори така:

„Никой не е непобедим. Всичко е въпрос на увереност, да си повярваш на корта, да извлечеш максимума от качествата, които имаш. Не само технически, но и физически и психически”.

Джокович също така сподели важността на „лесните” победи в началото, които му позволяват да съхрани голяма част от енергията си за важните и тежки битки през втората седмица на турнира.

„Опитвам се да остана здрав и да бъда свеж за следващите двубои. Турнирът е дълъг и всеки един съперник може да създаде проблеми. Разбира се, че е по-добре ако в първите кръгове успееш бързо да напипаш ритъма си и да съхраниш малко енергия.

В никакъв случай не трябва да се подценява когото и да било от съперниците ми. Сантяго е умен тенисист, спечелването на първия сет днес бе големият ключ към успеха”, увери Новак Джокович.

В следващия кръг сърбинът ще се изправи срещу един от многото останали в турнира французи – Никола Маю.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини