ВИДЕО: Пиронкова донесе втора българска победа



16-01-2012 11:15 | Станко Димов

За пета поредна година Цветана Пиронкова започна Australian Open с победа. На старта на надпреварата пловдивчанката се справи с 6:4, 6:2 с индийката Саня Мирза и по този начин подпечата участието си във втори кръг.

Там Цвети ще се изправи срещу състезаващата се за Казахстан Галина Воскобоева (№57), която малко очаквано се справи със 7:5, 6:2 с белгийката Янина Викмайер (№28).

Любопитното е, че до момента Пиронкова и Воскобоева са играли само веднъж. Това се случи точно преди година именно на Australian Open, когато в среща от първи кръг Цвети победи с 6:4, 6:4.

Иначе днешната среща на Пиронкова започна отлично за нея и след четвърт час нашето момиче водеше в резултата с 3:0 гейма. В последствие двете влязоха в серия от 6 поредни пробива, която доведе резултата до 6:4 за Пиронкова.

Вторият сет бе сравнително по-консервативен, като решителната крачка към успеха дойде в шестия гейм, когато след пробив Пиронкова поведе с 4:2. От тук до края за нашето момиче беше лесно и тя нямаше проблеми да подсигуря оставането си в турнира.

Въпреки победата в два сета трябва да се отбележи, че срещата бе равностойна. Все пак липсата на игрова практика на индийката в последните месеци си каза тежката дума. От своя страна Пиронкова демонстрира отлична успеваемост от бекхенд, но и доста колебания при форхенд.

Корт №8 се оказа щастлив за българския тенис в днешния 16-ти януари. Преди срещата на Цвети на същата арена бе и Григор Димитров, който успя да пречупи в 5 сета Жереми Шарди (Франция).

Следващите срещи на Пиронкова и Димитров ще бъдат в сряда.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини