Квитова: №1 в света? Попитайте ме по-късно!15-01-2012 21:00 | Станко Димов

Петра Квитова безспорно е най-големият фаворит за първото място в света, ако разбира се Каролина Вожняцки слезе от него. Чехкинята завърши по превъзходен начин сезон 2011, като спечели Уимбълдън и заключителния турнир на WTA. Въпреки, че е близо до върха Квитова се опитва да не мисли за него.

„В Сидни бях много близо до първото място, но в същото време и много далеч от него. Понякога хората си мислят, че когато си на малко точки от върха всичко ще си дойде на мястото.  Точно тези точки обаче са много трудни за наваксване”, коментира Квитова в навечерието на Australian Open.

„Какво мисля за първото място? Всъщност аз съм №2 в момента, така че не мога отговоря на въпроса. Може би трябва да ме попитате по-късно”, загатна чехкинята.

„Когато започнах да играя тенис не мислех, че някой ден ще се състезавам професионално. В последствие това стана реалност, а след това спечелих Уимбълдън, турнира на WTA и „Фед Къп”. Дори не съм мечтала за подобни неща, но не мога да отрека, че те са много приятни. Разбира се, че ако един ден стана №1 в света това ще бъде страхотно постижение за мен”, каза още Квитова.

Чехкинята призна още, че всеки ден подобрява знанията си по английски език, но все още е нервна преди да се изправи пред журналисти.

„След Уимбълдън ми се наложи да дам доста интервюта и това ми помогна много. Все още обаче има какво да се желае. Признавам, че продължавам да бъда нервна когато давам интервюта на английски”, сподели световната №2.
Коментари
Турнир: Sofia Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: София, България
Настилка: Твърда
Награден фонд: €597,900

Official Website | Livescore
Турнир: Tel Aviv Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане:
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,019,855

Official Website | Livescore
Турнир: Korea Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Сеул, Корея
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,237,570

Official Website | Livescore
Други новини