Без изненади: Джокович и Вожняцки водачи в основните схеми на Australian Open



09-01-2012 10:42 | Станко Димов

Няма изненади при водачите в схемата на Откритото първенство на Австралия. Новак Джокович, който е действащ шампион в турнира, ще бъде №1 в схемата, следван от Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри. Именно това каре се очаква да оцелее и до заключителната фаза на турнира.

Пети сред поставените е Давид Ферер, следван от Жо-Вилфред Цонга, Томаш Бердих, Марди Фиш, Янко Типсаревич и Николас Алмагро, който завършва Топ 10.

Каролина Вожняцки може и да изгуби първото си място в света в края на тази седмица (ако Петра Квитова спечели турнира в Сидни), но ще остане водач в схемата на Australian Open. Квитова е поставена под №2, следвана от Виктория Азаренка и Мария Шарапова.

Миналогодишната финалистка в турнира Ли На е поставена под №5, а местната надежда и шампионка от US Open 2011 Саманта Стосър - №6. Топ 1о при дамите допълват Вера Звонарьова, Агниешка Радванска, Марион Бартоли и Андреа Петкович.

Шампионската от миналата година Ким Клайстерс, която в последните месеци е измъчвана от поредица контузии е поставена под №12.

5-кратната шампионка от Мелбърн Серина Уилямс пък заема фаталното 13-то място в основната схема. Това означава, че двете ще могат да се изправят срещу състезател от Топ 10 още осминафинал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини