Диа Евтимова: Целта ми е да бъда в топ 70



04-01-2012 02:37 | Николай Драгиев

Втората ракета на България Диа Евтимова (№152) оцени като добър изминалия за нея сезон през 2011-а година. Тя смята, че е съвсем реалистично през новата година да прогресира и да заеме трайно място около първите 100 тенисистки на WTA. За целта тя вече получава помощ от бившия капитан на България за купа "Дейвис" Ивайло Трайков. Въпреки това Диа ще продължи да разчита основно на своя баща като наставник. Вижте какво сподели Диа специално за читателите на Тенис24.


- Как ще оцениш сезона си през 2011-а. От кое си доволна и от кое не си?
- Като цяло сезонът ми беше добър с изключение на отделни турнири. Имах доста добра серия от победи. Поне в сравнение с предишни години. Както винаги играх най-добре на шамот, но сега искам да съм по-конкурентна и на хард. Повечето турнири са именно на твърда настилка. Не съм доволна от последните 3-4 турнира, на които участвах, но имаше защо.

- Какви са целите ти за 2012-а година? Ще играеш ли на повече WTA турнири или ще заложиш на такива, организирани от ITF?
- Да, смятам да играя на повече WTA турнири и особено тези на хард. От април и на тези на шамот, където мога да ги комбинирам с такива на ITF. Всичко зависи от резултатите ми. Ако играя силно, ще участвам само на WTA турнири. Във времето ще стане ясно.По отношение на ранглистата, ще опитам да се доближа максимално до първите 70-80. Стремя се да се развивам максимално според възможностите си. Опитвам да правя това, което зависи от мен.

- Какво очакваш от работата си с новия треньор Ивайло Трайков? Защо се спря тъкмо на него?
- През декември тренирах в Българския национален тенис център на нашата федерация главно с Трайков и под ръководството на Матей Пампулов. Много съм доволна от доброто им отношение и това на федерацията като цяло. Мой главен треньор остава баща ми, който ще ми съдейства по всяко време и с каквото може. С Трайков решихме да пътуваме в Австралия и евентуално на някои други турнири, тъй като с него мога да тренирам и имаме еднакво разбиране за моята игра.

- Защо не участваш на най-големия турнир за жени в България - Алианц Къп?
- Не участвах, защото бях сред поставените в Загреб, а преди това играх в Подгорица и разстоянието е много малко между двете.

- Как оценяваш годината за българския тенис като цяло и по-специално представянето на останалите добри наши тенисисти?

- По отношение на нашия тенис, смятам че годината мина доста добре. Самата ранглиста показва обективно това. Пожелавам на всички да прогресират в ранглистата и да подобряват играта си. Пожелавам успешна година на всички читатели и фенове на тениса!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини