Ли На не стигна на Китай



03-01-2012 10:48 | Станко Димов

Отборът на Испания продължава да крачи уверено към финал в турнира за смесени отбори Хопман къп. След като на старта на надпреварата надвиха домакините от Австралия, рано тази сутрин иберийците се справиха с 2:1 победи и с Китай.

Сблъсъкът започна отлично за азиатците, които благодарение на усилията на Ли На поведоха в резултата с 1:0. Шампионката от „Ролан Гарос” се наложи с 6:3, 6:1 над Анабел Медина Гаригес.

Испанците изравниха резултата около час по-късно, когато бившият №7 в света Фернандо Вердаско се наложи с 6:3, 6:4 над Ву Ди. Така решителен за изхода на дуела с оказа двубоят на смесени двойки, където по-силен се оказа европейският тандем – 6:0, 6:2 и нова победа за Испания.

Отборът на Китай, който по подобие на България дебютира в турнира, се представя доста силно въпреки загубите. И в двата си мача на сингъл Ли На записа победи, а младият Ву Ди показа огромен потенциал, въпреки регистрираните загуби.

От своя страна испанката Гаригес за втори път участва в надпреварата. Първият бе през 2007-ма, когато си партнираше с Томи Робредо.

„Мисля, че с Фернандо се сработихме отлично и имаме много силен тим. Загубих мача си на сингъл, но пък за сметка на това записахме крайна победа, което е най-важното. Очаква ни много важен и труден последен двубой с Франция, в който е твърде вероятно да решаваме кой ще играе на финал”, сподели Гаригес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини