Рафа: Всички се страхуват от Джокович, но не и аз



02-01-2012 17:00 | Станко Димов

Световният №2 Рафаел Надал сподели, че ще продължи да тренира здраво и да се раздава докрай в двубоите си, за да бъде конкурентно способен във всеки един турнир, в който участва.

„Ще играя така докато умът и тялото ми не кажат „достатъчно”. Ако се подготвяш много здраво физически, но за сметка на това не си силен психически, то тогава не си равностоен на останалите, нямаш желание да се бориш докрай за всяка една топка. Ако не си готов да се бориш, в комбинация с всички тези неща, то тогава ще бъде много трудно да покажеш играта си на всички турнири”, коментира Надал.

Испанецът започва сезон 2012 с малко повече от 4 000 точки зад световния №1 Новак Джокович, от когото загуби цели 6 пъти в рамките на миналия сезон.

„Всички мислят, че Джокович трудно ще бъде победен тази година. Не и аз обаче. Не можеш постоянно да играеш на върха на възможностите си. Миналата година загубих от него на всички финали, но загубих само от него. Това е позитивно. Тогава ме побеждаваше, защото играеше по-добре от мен, това е”, каза още Рафа.

„Не знам дали сега ще мога да го победя. Единственото, което знам е, че трябва да подобря играта си и точно това се опитвам да направя. Не знам дали до края на кариерата ми това ще бъде достатъчно да го победя, или пък ще загубя от него още 100 пъти. Няма как да предвидя подобни неща”, категоричен е Надал.

„Това, което знам и мога да предвидя е, че трябва да работя здраво, да играя добре срещу всички, не само срещу Джокович. Защото за да се класирам за финал в даден турнир, то трябва да играя на ниво от самото начало, не само на финала”, каза още Рафа.

Във вторник Надал започва участието си на турнира в Доха, където негов първи съперник ще бъде Филип Колшрайбер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини