Фереро: Целта ми е топ 10



Фереро: Целта ми е топ 10
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
22-02-2010 04:34 | Николай Драгиев

Хуан Карлос Фереро определи като своя цел номер 1 завръщане в топ 10. Той сподели, че му е било много трудно да играе срещу Давид Ферер, тъй като двамата са най-добри приятели.

"Чувството бе страхотно, да спечеля 2 титли за 2 седмици. Ключът е в отличната ми физическа подготовка. Работих много здраво и знам, че си струва, тъй като няма да остана на корта вечно. Взимах топката много рано и това ми позволи да съм максимално агресивен", анализира Хуан.

"Целта ми е да вляза в топ 10. Тази победа ме кара да си мисля, че това е напълно възможно. Нямам какво да защитавам на турнирите в Акапулко, Индиън Уелс и Маями, така че дано успея да взема повече точки", допълни още той.

"Естествено, че ми беше трудно. Особено трудно ми бе да изляза срещу толкова добър приятел, какъвто ми е Давид. Дори и да тренираме, винаги играта е много равностойна. Кортът днес бе малко по-бавен и това ми даде предимство. Усетих, че мога да спечеля и в третия сет заиграх още по-агресивно", завърши бившият номер 1, който от тази седмица се изкачи до №16.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини