Фаворитите очакват трудни сблъсъци с България



31-12-2011 09:00 | Станко Димов

Броени часове остават до старта на „Хопман Къп”, отборният турнир, в който за първи път ще видим и представители на България, в лицето на Цветана Пиронкова и Григор Димитров. За жалост нашите попаднаха в изключително тежка група, заедно с водача в схемата Чехия, действащия шампион САЩ и Дания, за която в игра ще видим най-добрата тенисистка в света Каролина Вожняцки.

Въпреки наличието на световната №1 в женския тенис, големият фаворит за отборната надпревара е тимът на Чехия, който ще бъде представян от Петра Квитова (№2 в WTA) и Томаш Бердих (№7 в ATP).

„Не чувствам напрежение на раменете си. С Томаш ще се опитаме да спечелим всеки мач, в който играем. Избрах да дойда в Пърт, защото исках да играя с в отбор с Бердих, а и мисля, че това е идеално място да се подготвя за Australian Open. Радвам се, че съм тук”, коментира при пристигането си в Австралия Петра Квитова.

Освен с Цветана Пиронкова, шампионката от Уимбълдън ще трябва да премери сили с Каролина Вожняцки и Бетани Матек-Сандс.

„Искам да се представя силно както на сингъл, така и на смесени двойки, без значение срещу кога играя. Наистина няма значение кой ще бъде от другата страна на корта. Знам, че срещу Вожняцки ще ми бъде много трудно, но така ще бъде и в другите ми два мача”, сподели Квитова.

Подобно на българският дует, чешкият също ще дебютира в състав Квитова-Бердих. „Никога не сме играли заедно, така че ще бъде забавно”, коментира от своя страна Бердих, който имаше малко време за почивка, след като участва в заключителния „Мастърс” турнир в Лондон.

Световният №7 призна, че през 2012-та ще се опита да подобри мястото си в ранглистата.

„Сезонът беше много добър за мен. През 2010-та играх на финал в турнир от Големия шлем (Уимбълдън, загуби от Надал) и полуфинал в Париж („Ролан Гарос”, загуби от Сьодерлинг), но като цяло сезонът за мен беше на приливи и отливи. През 2011-та не беше така. бях по-постоянен с изявите си, а освен това спечелих и титла. Една от целите ми беше да запазя мястото си в Топ 10. За другия сезон ще се опитам да се придвижа по-напред в ранглистата”, каза още Бердих, чието рекордно класиране е №6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини