Кореча ще се пробва да върне Надал и Ферер в отбора



28-12-2011 15:52 | Станко Димов

Новият капитан на Испания за купа „Дейвис” Алекс Кореча официално бе представен пред медиите на специална пресконференция на Олимпийския стадион в Барселона.

Както е известно в началото на седмицата специалистът подписа с местната тенис федерация договор за срок от 2 години. На поста Кореча заменя Алберт Коста, който в началото на месеца донесе трофея в Испания след триумф над Аржентина.

Дни след успеха за купа „Дейвис” Рафаел Надал и Давид Ферер обявиха решението си да се оттеглят от турнира през следващата година, тъй като искат да концентрират усилията си към предстоящите Олимпийски игри. Кореча обаче отрече някой от играчите да му е споделял подобно нещо.

„Като капитан съм длъжен да разговарям с всички играчи и техните треньори. Мога да ви потвърдя, че до момента нито един тенисист не ми е казал, че няма да играе за купа „Дейвис”. Това са приказки пред медиите, но не и пред мен”, коментира Кореча.

„Ако има тенисисти, които чувстват че имат нужда от почивка, то аз ще се съобразя с тяхното решение и ще изградя състава от други играчи, които в момента се представят възможно най-силно”, увери новият капитан.

Кореча ще дебютира през февруари с двубой срещу Казахстан.

„Това ще бъде добро предизвикателство. Ще дам целия си опит, който съм натрупал като играч и като коментатор, както и като треньор на Анди Мъри”, обеща новият капитан на иберийците.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини