Мисли за отказване не вилнеят в главата на Клайстерс



28-12-2011 11:23 | Станко Димов

Ким Клайстерс все още изпитва огромна наслада от играта и не мисли за отказване. Това призната самата Клайстерс, която от няколко дни е в Австралия, където усилено се подготвя за старта на новия сезон в Бризбейн и за защитата на титлата от Australian Open няколко дни по-късно.

Както е известно наскоро белгийката намекна, че може да прекрати кариерата си след Олимпийските игри през лятото. На този етап обаче подобни мисли не тревожат съзнанието на бившата №1.

„Към този момент изобщо не мисля за Олимпийските игри”, отговори Клайстерс на въпроса за оттеглянето от спорта.

„Не мисля за това. В тениса сезонът е дълъг и труден. Лично аз се фокусирам само върху следващата седмица, върху следващия мач. Точно поради тази причина в момента мислите ми са насочени само върху турнира в Бризбейн. Точно това е причината да дойда в Австралия толкова рано (още преди Коледа) – за да мога да тренирам и да се подготвя подобаващо за старта на сезона”, коментира белгийката.

Заради проблеми с корема, китката, глезените и рамото през 2011-та година Клайстерс бе в състояние да участва само е 8 турнира, като в 2 от случаите се отказа заради травма. Точно това доведе и спад в мястото и в ранглистата – от 1-ва до 13-та позиция.

Ким ще започне в Бризбейн като №5 в схемата, непосредствено зад Сам Стосър, Андреа Петкович, Франческа Скиавоне и Серина Уилямс. В демонстративния си двубой срещу Вожняцки преди няколко седмици обаче ясно се видя, че Клайстерс отново навлиза в познатата форма.

„Мотивацията ми отново е на лице. Заради многото контузии мината година може би беше малко разочароваща. Сега обаче тренирам на пълни обороти, за което основна роля има и желанието ми за игра”, каза още Клайстерс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини