Хингис критикува Вожняцки: Играе твърде дефанзивно



22-12-2011 11:37 | Станко Димов

Бившата №1 в женския тенис Мартина Хингис се изказа доста критични спрямо играта на актуалната водачка в ранглистата Каролина Вожняцки. Датчанката ще завърши за втора поредна година като №1 в света, но въпреки това редовни си навлича „гнева” на критиците заради факта, че никога не е печелила титла от Големия шлем.

Според Хингис провалът на 21-годишната и колежка е напълно обясним, предвид плахата й игра. „Вожняцки се движи по-добре от всички на корта. Тя прави и опити да влиза навътре в корта, но това не е достатъчно”, сподели Хингис пред френският вестник „Екип”.

„Фактът, че до момента тя не е спечелила титла от Големия шлем не е само неин проблем, а и на треньора й”, отсече още Хингис, с което директно нападна бащата на Каролина – Пьотр, който доскоро имаше тежката дума върху представянето на датчанката на корта.

Хингис, която има на сметката си 3 титли от Големия шлем е категорична, че прекалено дефанзивната игра на Вожняцки я спира за голям успех. Както е известно датчанката има един финал на US Open, полуфинал на Australian Open и четвъртфинал на „Ролан Гарос”.

Хингис изказа симпатиите си към подгласничката на Вожняцки – Петра Квитова. „Много е солидна. Определено е едно от момичетата, които гледам с интерес”, отсече Хингис.

Припомняме, че Квитова бе определена за световен шампион от ITF, въпреки, че завърши зад Вожняцки в ранглистата. През сезона левичарката спечели няколко титли, сред които тази от Уимбълдън и заключителния турнир в Истанбул.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини