Феновете избраха Джокович за Атлет на годината



21-12-2011 09:00 | Станко Димов

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович продължава да обира всевъзможни награди. Поредната идва от Американската спортна академия, която го обяви за Най-добър атлет за годината.

Наградата е по-специална за сърбина, тъй като за разлика от повечето призова, този е изцяло от феновете. Във вота се включиха стотици хиляди привърженици на спорта от целия свят, които признаха изключителната доминация на Ноле.

При дамите пък приза отиде при Яни Тсенг, която е №1 в женския голф. Наградата на американската НСА се връчва за 27-ма поредна година и е с тясно партньорство с USA Today и NBC Sports.

Както е известно Джокович записа един от най-успешните сезони в историята на мъжкия тенис, като спечели 3 титли от Големия шлем и рекордните 5 от „Мастърс” сериите. Като цяло броят на трофеите през годината набъбна на 10.

Единствената загуба на Ноле в турнирите от Големия шлем дойде на „Ролан Гарос”, когато на полуфинал сърбинът бе спрян от Роджър Федерер. Това сложи и край на серията от 41 поредни победи на Ноле.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини