Ана Иванович: За Австралия, почивката и очакванията за сезон 2012



10-12-2011 14:30 | Станко Димов

Ана Иванович даде интервю за „Скай Спортс”, в което разказа как е изкарала почивката си след поредния тежък сезон и как се подготвя за битките през 2012-та година. Сръбкинята засипа с похвали Австралия, където е изкарала няколко седмици със своя приятел Адам Скот. Освен това Иванович призна, че през 2012-та година „както обикновено” ще се концентрира изцяло към турнирите от Големия шлем и очаква с нетърпение дебюта си на Олимпийски игри.

- Успя ли да се отпуснеш и да се насладиш на почивката си?
- Да, точно това направих. Придружавах приятел Адам Скот на два от неговите турнири по голф. На „The President's Cup” (бел.ред. турнир по голф) в Мелбърн беше доста забавно, защото партньорите на играчите бяхме като истинска част от екипа. Беше както релаксиращо, така и вълнуващо. Релаксиращо, защото в това време не мислех за тенис и вълнуващо, защото състезанието е много сериозно.

- Сега си някъде в средата на подготовката си. Можеш ли да ни кажеш как протива един твой ден?
- Както винаги, започнах подготовката си само с фитнес, обикновено с две сесии на ден. В началото работихме основно върху растежа на мускулите, след това се концентрирахме върху физическата ми сила.

- Какво друго прави в своята почивка?
- Възползвах се в пълна степен от красотата на Австралия. Бяхме на разходки всеки ден! В началото тичах в Куинсланд, заобиколена от невероятни гледки. Също така успях да карам сърф, което беше невероятно.

- Какво очакваш от сезон 2012?
- Както винаги основната ми цел ще бъдат турнирите от Големия шлем. Определено ще конструирам графика си около тях. През 2012 обаче ще има и Олимпийски игри, което е нещо специално за мен. Никога досега не съм участвала на този форум и очаквам с нетърпение дебюта ми там.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини