Ким Клайстерс за „различния” сезон 2012



09-12-2011 10:19 | Станко Димов

Ким Клайстерс официално се завърна на корта. Макар и в демонстративен двубой, бившата №1 в света надви настоящата Каролина Вожняцки с 6:2, 7:5 пред емоционалната публика в Антверп. Около час преди двубоя Клайстерс даде пресконференция, на която разкри някои от целите си за сезон 2012.

Белгийката, която по всяка вероятност ще се оттегли след края на новия сезон разкри, че ще направи сериозни корекции, особено що се отнася до програмата си.

„Дълго време отсъствах от корта и се радвам, че отново съм в игра. Вълнувам се, защото през последните седмици тренирах сериозно в очакване точно на този момент”, започна Клайстерс.

„Мисля, че всички фенове се радват, когато играя с Каролине. Няколкото ни срещи до момента винаги са били напрегнати”, каза белгийката, която надви Вожняцки на финала на US Open 2009, на заключителния турнир на WTA през 2010. Двете играха и демонстративен двубой в Тайланд на връх нова годината.

Този път обаче Тайланд няма да влезе в плановете на Клайстерс, която ще започне сезон 2012 в Бризбейн, който ще бъде и единственият й турнир преди Australian Open.

„Стартът на 2011-та наистина беше много добър”, коментира Клайстерс, визирайки спечелването на Australian Open за първи път в кариерата си. „След това обаче допуснах някои грешки, които сега няма да повторя”, заречи се Ким.

„След много изтощаващият физически и психически турнир в Австралия, надпреварата в зала в Париж ми дойде малко в повече. През новия сезон ще се вслушвам много повече в тялото си. Знаете, че когато обещая нещо го спазвам”, каза Клайстерс, която достигна финал в Париж (загуби от Квитова), благодарение на което се завърна на върха на ранглистата, макар и само за седмица, след което бе сменена от...Каролина Вожняцки.

„Спомням си първия път, когато видях Каролина на корта. Това беше преди няколко години, на демонстративен двубой в Азия. Баща ми все още беше сред нас и ми каза, че Вожняцки един ден ще стане №1”, сподели Клайстерс.






Заради многото контузии през последните месеци, белгийката се свлече до 13-та позиция в ранглистата.

„Преди всичко искам да подобря играта си. Тренирам здраво, за да сервирам по-добре. Мисля, че началният ми удар трябва да бъде по-добър. Именно той ме е предавал нееднократно в миналото. Сервисът не е единственото нещо. Има още няколко детайла, по които работя сериозно, за да бъдат подобрени”, призна Клайстерс.

В заключение бившата №1 коментира и позицията си относно евентуално участие за Фед Къп догодина. „Разговарях с капитана на нашия отбор, но на този етап не мога да обещая нищо. Годината ще бъде доста напрегната, след Уимбълдън ни очакват и Олимпийски игри. Ще видя как ще се чувствам след Australian Open и тогава ще направя изявление по този въпрос”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини