Рафа: Никога не бях играл пред такава публика



04-12-2011 21:05 | Станко Димов

Рафаел Надал е големият герой на Испания. Световният №2 победи Хуан Мартин Дел Потро в решителния четвърти сблъсък от финала за купа „Дейвис”, като по този начин осигури на иберийците пети триумф в отборната надпревара.

Днешният сблъсък бе наблюдаван от повече от 25 000 зрители на Олимпийския стадион в Севиля, които допринесоха за уникална атмосфера.

„Днес е един от най-емоционалните дни в кариерата ми. Искам да изкажа специални благодарности за публиката, която беше невероятна. Никога досега не бях играл пред такива фенове. Поздравления за испанската публика, но и за аржентинската също. Феновете днес създадоха незабравима атмосфера”, коментира сияещият от щастие Надал.

„Тази победа не е моя, тя е на целия отбор. Да не забравяме, че в Остин момчетата се справиха без мен (бел.ред. Испания победи САЩ на четвъртфиналите, Надал не взе участие в тези двубои).

Сезонът беше труден, тежък. Имаше моменти, в които не ми беше лесно, но триумфът за купа „Дейвис” беше най-добрият възможен край на сезона”, каза още Надал.

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА НА ИСПАНИЯ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини