Турнирът „Д-р Тодор Тодоров” пряко по Tennis24.bg и SportMedia.tv



28-11-2011 14:46 | Станко Димов

Тази седмица ще се проведе 38-ото издание на тенис турнира „Академик”, който от този сезон ще носи името на доайена на българския тенис д-р Тодор Тодоров. Надпреварата ще се проведе в периода 29 ноември – 4 декември в столичната зала „София”.

 

Във вторник и сряда ще се изиграят двубоите от квалификациите, а от четвъртък до неделя тези от основната схема. Наградният фонд на надпреварата е 5000 лв., като 1600 от тях ще отидат за шампиона, а 1000 за финалиста.


„Това е традиционен турнир, който БФТ има честта да организира. Ръководството на федерацията взе решение състезанието да бъде преименувано на името на д-р Тодор Тодоров, който навремето първи се зае с неговата организация и го издигна на световно ниво”, коментира Николай Пръвчев от родната тенис федерация.  

 

Генерален спонсор пък е „Актон Електроникс” - официален вносител на "Шарп" за България.


Главният съдия на надпреварата Любомир Бадински разказа подробности около новата схема на провеждане. От тази година десет състезатели ще бъдат поставени, четирима ще влязат чрез квалификации, а двама ще получат „уайлд кард”.


Първите четирима поставени са Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Георги Йорданов и Илия Кушев. Сред подалите заявки за участие са още Ивайло Трайков, Марсел Радев, Петър Трендафилов и др.


Срещите от основната схема започват в четвъртък от 10.00 сутринта. Единият полуфинал в събота и финалът в неделя от 13.00 ч ще бъдат излъчвани пряко по БНТ. Другият полуфинал в събота, както и срещите от основната схема в четвъртък и петък, ще бъдат предавани по SportMedia.tv и Tennis24.bg.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини