ВИДЕО: Финал №100 за Маестрото, на крачка е от титла №70



26-11-2011 17:50 | Станко Димов

Роджър Федерер е първият финалист на заключителния ATP "Мастърс" в Лондон. Швейцарецът се наложи със 7:5, 6:3 над Давид Ферер, като по този начин продължи 100% си актив срещу този съперник, записвайки 12-та победа. Ако спечели титлата в Лондон Федерер ще стане единственият играч в историята с 6 титли от финалния "Мастърс".


Въпреки, че далеч не показа най-доброто от себе си, като на моменти допусна и доста непредизвикани грешки, Федерер намери точния момент да съкруши съперника си, осъществявайки късен пробив в първия и ранен във втория сет. Успехът бе общо 16-ти пореден за ФедЕкспрес, който за последно загуби на полуфиналите на US Open.


От своя страна испанецът на няколко пъти затрудни сериозно именития си съперник, но в крайна сметка не успя да се добере дори до точка за пробив и напусна турнира. В първия сет Ферер на няколко пъти бе на 2 точки от спечелването на първия сет, но във важните моменти не успя да затрудни швейцареца и след това стана лесна плячка за най-титулувания тенисист в историята.


В неделя Роджър Федерер ще излезе в своя 100-тен финал в Тура, като ще преследва 70-та титла. Само още 4 души в историята са постигали такъв брой финали. Негов съперник в спора за отличието ще бъде победителят от вечерния сблъсък между Томаш Бердих и Жо-Вилфред Цонга, които излизат на корта около 22:15 часа.


Благодарение на класирането си на финал Роджър Федерер си гарантира и връщането в Топ 3 в ранглистата на ATP, където през последните седмици се бе настанил Анди Мъри.

След края на двубоя Федерер бе бурно аплодиран от 17,500 души в Лондон, след като стана ясно, че се класира за юбилейния си 100-ен финал. "Да, това е огромно число, но няма да спирам дотук. Да спечеля 70-а титла в Лондон ще бъде много специално," заяви Фед-Експрес.

Финалът в неделя ще бъде от 19,30 часа.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини