Бердих: Обичам продължителните двубои



26-11-2011 14:58 | Станко Димов

Томаш Бердих не скри задоволството си от класирането си за полуфинал на заключителния за сезона турнир в Лондон. Това стана факт късно снощи, когато снажният чех се наложи с 3:6, 7:5, 6:1 над Давид Ферер и по този начин спечели Група „А” на турнира. Тази вечер Бердих ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга, като залогът е участие на финал в престижната надпревара.


„Изключително щастлив съм, че продължавам напред в турнира. Чувството е просто страхотно. Всички беше в моите ръце и се радвам, че успях”, коментира Бердих.


„Най-накрая го направих (класирането за полуфинал), след като изиграх още един тежък и продължителен двубой. Може да ви прозвучи странно, но аз обичам дългите двубои. Обичам да стоя по-дълго на корта, особено ако в края победител съм аз”, разказа още Бердих.

 

„Мисля, че ключовият момент в двубоя с Ферер бе в края на втория сет, когато получих сетпойнт на негов сервис. Нанесох добър удар и спечелих сета. От тук нататък стана по-лесно. Възвърнах си уверението, а и енергията”, каза още Бердих.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини