ВИДЕО: Сърбите показаха феърплей - Ноле отпадна



25-11-2011 15:52 | Станко Димов

Янко Типсаревич и Новак Джокович разбиха на пух и прах очакванията за „уговорен” мач и лесна победа за световния №1.

 

Както е известно двамата се изправиха в среща от Група „А” на заключителния „Мастърс” в Лондон, а победата бе от огромно значение за Джокович, който водеше люта битка с Томаш Бердих за последното свободно място на полуфиналите в турнира. Въпреки, че нямаше за какво да играе, Янко Типсаревич „обърка” сметките на Джокович и го победи с 3:6, 6:3, 6:3 след малко повече от два часа игра.


Любопитното е, че до днешния двубой Типсаревич имаше само загуби от своя близък приятел и съотборник за купа „Дейвис” Джокович (0:3). Това беше и първи мач между тях в зала.

 

Иначе началото на двубоят в „О2 Арена” по никакъв начин не вещаеше подобен развой. За малко повече от половин час Джокович спечели първия сет, като демонстрираше перфектна игра. Всички при световния №1 се получаваше с лекота и на моменти с изпълненията си той напомни за формата, която му донесе толкова много трофеи през сезона.


През втория и третия сет обаче нещата се обърнаха с главата надолу за Джокович. Той започна да греши по-често, а от своя страна Типсаревич намери ритъма си. В крайна сметка „сензацията” стана факт и след 6:3, 6:3 във втория и третия сет Типсаревич спечели срещата.  





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини