Хеттрик за Федерер



24-11-2011 18:00 | Николай Драгиев

Роджър Федерер за втора поредна година се класира за полуфиналите на финалния "Мастърс" в Лондон без загуба. Това стана възможно, след като той победи с 6:1, 3:6, 6:3 Марди Фиш в последния си двубой от група "В". Така Федерер очаква втория от група "А", който може да бъде Давид Ферер, Новак Джокович или Томаш Бердих.

Федерер не игра особено концентрирано срещу Фиш, но това не му попречи да спечели 15-а поредна победа от US Open насам. Блестящите отигравания от мача с Надал бяха доста по-малко, но и като цяло двубоят бе без особено значение. Победителят спечели допълнителни 200 точки за ранглистата от него и около 120 хиляди долара повече.

За Марди Фиш дебютното му участие на турнира на осемте най-добри завърши с три загуби, но все пак той остави приятно впечатление с желанието си за игра.

Федерер има нужда от още една победа в Лондон, за да си осигури връщане до третото място в световната ранглиста. До момента той има 99 финала в своята кариера и един такъв в британската столица ще закръгли сметката му на 100. Още повече Федерер е с 69 титли и може да ги направи 70 в неделя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини