Цонга остава в играта след успех над Фиш



22-11-2011 18:00 | Станко Димов

Жо-Вилфред Цонга запази повече от реални шансове за класиране на полуфинал на „Мастърс” турнира в Лондон, след като победи със 7:6 (4), 6:1 първата ракета на САЩ Марди Фиш. Двамата се изправиха в среща от Група „В”, а французинът се наложи след точно час и половина.


Като цяло интрига на корта имаше единствено през първата част, която премина през множество обрати. Цонга на два пъти повеждаше с пробиви, като при 5:4 дори сервираше за сета.

 

Вместо да поведе в резултата обаче французинът допусна късен пробив, който в последствие доведе нещата до тайбрек. В допълнителния гейм Цонга намери първия си сервис, заби 2 аса и почти не даде шанс на Фиш, с което си осигури първия сет.


Любопитно, с пореден пробив, започна втората част. Марди Фиш поведе с 1:0 гейма и в този момент изглеждаше така, сякаш двубоят в „О2 Арена” тепърва започва. Американецът обаче не само, че не съхрани пробива си аванс, но и до края на сета не записа гейм, с което подпечата загубата си.


Победата на Цонга би помогнала изключително много на Роджър Федерер. Късно тази вечер вторият мач в групата, в който Фед излиза срещу Рафаел Надал. Ако спечели, без значение от резултата, швейцарецът ще подпечата участието си на полуфинал.


В последния си двубой от групата Цонга ще срещне световния №2 Рафаел Надал, а Федерер ще се изправи срещу Марди Фиш.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини