Цонга не се плаши от топ 8, а само от... майка си



19-11-2011 10:00 | Николай Драгиев

Жо-Вилфред Цонга заяви, че не е притеснен от нито един от осемте най-добри играчи в света, с които ще се бори на финалния "Мастърс" в Лондон. Единственият човек, от който франуцузинът, сравняван като външен вид с боксьора Мохамед Али се страхува, е.. неговата майка Евелин.

"Само трима души тук са печелили турнир от Големия шлем, но когато съм излизал на корта срещу тях, никога не съм се страхувал. Единственият човек, който ме плаши е майка ми, когато ми е ядосана за нещо," заяви 190-сантиметровият Жо.

Французинът попадна в група с Рафаел Надал, Роджър Федерер и Марди Фиш в Лондон, но е уверен че може да се класира напред.

"За мен е важно да стартира силно турнира. Когато играя с увереност, всичко ми се получава," обясни Цонга, който в неделя ще започне с Роджър Федерер.

"Винаги, когато играеш с някой, научаваш нещо ново. В последния ми мач с Роджър в Париж, научих че той бе по-добър от мен. На Уимбълдън обаче аз бях по-добър от него."

"Имах увереност, че ще се класирам в топ 8, след като победих Рафаел Надал на Куинс, а след това и Федерер на Уимбълдън. За нас играчите турнирът в Лондон е петият турнир от Големия шлем. Освен всичко обичам да играя в зала," допълни Цонга.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини