ВИДЕО: Цветана Пиронкова за изминалия сезон



16-11-2011 11:17 | Станко Димов

2012-та година ще бъде изключително важна за българския тенис. Това мнение изказаха както първата ни ракета при дамите – Цветана Пиронкова, така и шефът на родната федерация Стефан Цветков.


Двамата се срещнаха с журналисти в мол Сердика Център София, в който пловдивчанката бе наградена от един от генералните спонсори на федерацията  М-тел за поредния сезон в елита.


Цвети разкри, че е доволна от изминалия сезон, като за следващата година целите ще бъдат по-високи, а именно печеленето на поне една титла.

ВИЖТЕ ВИДЕО С ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ЦВЕТИ!


„2012-та година се очертава като много важна не само за мен и моята кариера, но и за българския тенис като цяло”, сподели Пиронкова.


„Започваме с участие за „Хопмън къп”, където се надявам с Григор Димитров да представим достойно България. В самия край пък ще приемем „Турнира на шампионките”, което е страхотно признание. Честно да ви кажа в началото като чух, че са избрали София за домакин не повярвах”, коментира Пиронкова.


„Доволна съм от целия сезон и от всичките си двубои. Разбира се, най-вече се радвам за представянето ми на Уимбълдън”, продължи пловдивчанката.


„Нещото, което не успях да направя този сезон е да спечеля титла. Това ще бъде една от основните ми цели за следващата година. Разбира се, че Олимпийските игри в Лондон ще са другата ми цел. Все още не е сигурно, че ще се класирам и ще участвам, но се надявам това да се случи. Атмосферата там (бел.ред. Игрите ще бъдат на кортовете на Уимбълдън) е различна, неописуемо е”, сподели Пиронкова.

 

 

„Любимите ми турнири са тези от Големия шлем, подготовката ми за тях е коренно различна. Не съжалявам за загубата от Петра Квитова на Уимбълдън. Тя беше много по-добра, нямаше какво да направя. Като цяло Квитова направи страхотен сезон, а представянето и на заключителния турнир в Истанбул беше впечатляващо”.

 

Накрая Пиронкова каза и няколко думи за плановете за своя тенис академия, която иска да изгради в родния си Пловдив. „Имах договорка с бившия кмет на града да ми осигури терен, който да купя. За жалост обаче нещата стават бавно и на този етап не знам кога всичко ще бъде готово”, каза Пиронкова.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини