Валентин Димов: Място в Топ 200 е реална цел



07-11-2011 14:42 | Станко Димов

Място в Топ 200 в края на сезон 2012 е напълно постижима цел. Това обяви в интервю специално за Tennis24.bg държавният шампион Валентин Димов. Изминалият сезон далеч не бе най-успешният за 22-годишния състезател на НСА, който заради неприятна травма не успя да намери постоянство в изявите си на корта. В момента Вальо е на финалната права на пълното си възстановяване и очаква с нетърпение новия сезон, в който се надява да разгърне потенциала си докрай.

 

„От известно време следвам специални възстановителни процедури. Мисля, че до 2-3 седмици ще съм напълно здрав. Общо взето ще минат 2 месеца, откакто се контузих, за да се върна на корта. За мен сега най-важно е да се възстановя напълно и от новия сезон да мога да играя на турнири”, започна разкара си пред Tenni24.bg Валентин Димов.


„Тази година спечелих държавното първенство, но пък резултатите ми през сезона не бяха постоянни. Имах проблеми с контузия, която за жалост бе в основата и на пропадането ми в ранглистата. През 2011-та с много трудности участвах едва в 13 турнира. Надявам се през новия сезон да играя на поне 20, 22-23 турнира. Нещо повече – ако успеем да намерим спонсори и мога да играя редовно мисля, че ще вляза в Топ 200”, категоричен е Димов, който към днешна дата е №1002 в ATP.


„Моята основна цел е да участвам на турнири зад граница, там най-добре ще мога да сверя часовника и да продължа да се развивам".


Вальо разкри също, че разгръща най-добре играта си на твърда настилка. „В юношеските години се чувствах най-добре на клей. След това обаче се промених коренно. Определено сега предпочитам да играя на хард. Това е настилката, която отговаря най-добре на индивидуалните ми възможности”.


„Взех решение да се откажа от националния двубой веднага след битките с Беларус. Събрах целия отбор – играчи, треньори, масажисти и им казах, че на този етап не виждам смисъл да съм част от тима, след като така или иначе не се разчита на мен и не играя. Разберете ме правилно – нямам нищо против момчетата, ние всички сме съотборниците и големи приятели. При този треньорски щаб обаче аз няма да играя повече за България. Ако Огнян Илиев бъде сменен от капитанския пост бих се върнал, стига да бъда повикан, разбира се”, категоричен е Валентин Димов.

 

ОЧАКВАЙТЕ В СЛЕДВАЩИТЕ ДВА ДНИ ИНТЕРВЮ С БАЩАТА И ТРЕНЬОР НА ВАЛЬО ДИМОВ - ИВАН!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини