След 10 месеца суша: Федерер с титла в Базел (видео)



06-11-2011 17:22 | Николай Драгиев

Роджър Федерер спечели втората си титла през 2011-а и така прекъсна 10-месечния период, в който не бе взимал трофей (най-дългият в кариерата му). Бившият номер 1 триумфира за пети път на родния ATP 500 турнир в Базел след успех с 6:1, 6:3 над 21-годишния Кей Нишикори (№32).

С победата си Федерер се изравни с рекордьора Андре Агаси по най-много спечелени титли на твърди кортове - 46. Общо в своята кариера Федерер има вече 68 титли.

В двубоя с Нишикори, Федерер нямаше никакви затруднения и наложи своя стил на игра още от началото. Той сервираше прекрасно, взимаше топката рано и излизаше на мрежата в удобни ситуации. Японецът нямаше отговор.

Логично Федерер проби още в първия гейм на Нишикори, въпреки че изоставаше с 40:0. Нишикори нямаше възможност да пробие на свой ред, тъй като за целия сет спечели едва 1 точка при начален удар на швейцареца.

Във втората част младокът бе равностоен до 2:2, след което вече нямаше аргументи. Фед-Експрес проби и оттам нататък за всички бе ясно кой ще спечели срещата. При това пробивът дойде след няколко фантастични изпълнения на Федерер, включително и спиращ дъха лоб.

През следващата седмица за Федерер има ново предизвикателство - да спечели "Мастърс 1000" в Париж. Това е може би най-големият турнир, който Федерер не е взимал в своята кариера.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини