Жребият в Париж е хвърлен – вижте схемата



04-11-2011 21:06 | Станко Димов

Жребият за последния за годината турнир от „Мастърс 1000” сериите в Париж е факт. Очаквано водач в схемата е Новак Джокович, който миналата година отпадна още в трети кръг в зала „Берси”. Задачата пред Ноле до четвъртфиналите изглежда сравнително лесна, като чак на тази фаза той може да се падне с играч от Топ 10.


В тази част на схемата е и Хуан Мартин Дел Потро, но аржентинецът може да се срещне с Ноле най-рано на полуфинал. Ако достигне до тази фаза, шампионът от US Open 2009 ще измести Марди Фиш от осмата позиция в годишната ранглиста и ще получи право да играе на заключителния турнир в Лондон.


В отсъствието на Рафаел Надал, в другата част на схемата попаднаха Анди Мъри и Роджър Федерер. Първото по-сериозно препятствие пред британеца обаче може да бъде още в трети кръг, където възможни съперници са Анди Родик и младокът Милош Раонич.


Същото до голяма степен важи и за Федерер, който в трети кръг може да се изправи срещу един от местните любимци Ришар Гаске, а на четвъртфинал срещу Марди Фиш или друг французин – Жил Симон.


Шампион в Париж миналата година бе Робин Сьодерлинг. За жалост обаче сега шведът няма да може да защитава титлата си, тъй като се възстановява от контузия.


Надпреварата във френската столица е и последна за сезона за всички, с изключение на първите 8 в света и тези, които ще участват на финала за Купа „Дейвис”.

Интересното е, че това е един от малкото големи турнири, които Роджър Федерер не е печелил. Миналата година той отпадна в полуфиналите, след като пропусна няколко мачбола срещу Гаел Монфис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини