Близнаците Брайън подобриха нов рекорд



03-11-2011 14:05 | Станко Димов

Близнаците Боб и Майк Брайън ще завършат годината на първо място в ранглистата на двойки за рекорден седми път. Американците си гарантираха мястото на върха, след като спечелиха двубоя си от първи кръг на турнира във Валенсия. По този начин те вече не могат да бъдат изместен и на теория от тандема Микаел Лодра – Ненад Зимонич, които ги преследват в ранглистата.


Сред най-значимите отличия за 33-годишните Брайън през сезон 2011 са титлите от Australian Open и Уимбълдън, с които те вече имат 11 триумфа в турнирите от Големия шлем.


Освен това братята спечелиха и два турнира от „Мастърс 1000” сериите (Монте Карло и Мадрид), както и титлите от Хюстън, Куинс Клъб и Виена.


Близнаците Брайън, които неизменно печелят поне по 5 титли в последните 10 години, имат показатели 7 победи и 3 загуби във финали този сезон. Те са най-успешният тандем в историята на тениса в Оупън Ерата – 74 титли.


Те завършиха като №1 в ранглистата през годините 2003, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010. В момента те имат общо 265 седмици на върха, като другия месец ще надминат легендата Джон МакЕнроу, който се е задържал на върха в продължение на 270 седмици.


„Много е трудно да завършиш годината като №1 в момента, имайки предвид силната конкуренция. Разбира се, че ние започваме всяка година с подобна нагласа. Искам да поздравя нашите най-големи съперници, двойките Мирни-Нестор, Лодра-Зимонич и Индийския експрес (Бупати-Паес) за успешния сезон, който направиха. С тях ще се видим на последния турнир в Лондон и съм сигурен, че ще направим страхотни двубои”, коментира Боб. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини