Агаси и Родик хвалят Малееви



02-11-2011 08:00 | Николай Драгиев

"Малееви са пример за цели поколения" - в това е убеден телевизионерът Асен Григоров, които в средата на ноември пуска по Канала документалния филм за живота на фамилията Малееви - "Тя, майка ми".

Идеята си той сам продуцира и с камера и микрофон разказва за най-добрите тенисистки на България - трите сестри и тяхната майка и треньор Юлия Берберян.

"Идеята ми е да показвам известни хора, останали позитивни след спортната си кариера - казва Асен за "Седмичен Труд". -Те трябва да са интересни, за да се продава филмът. Сестрите Малееви и Юлия са световноизвестни и до днес се радват на симпатиите на много хора. В това се убедих и от интервютата за тях, които направих. С Пиер Паганини, бивш треньор на Мануела и Маги и сегашен на Федерер, се срещнахме в Швейцария.

"На Уимбълдън пък говорих с Мартина Хингис, Барбара Шет. Там снимах и как Маги игра в турнир на звездите. Уменията на тенисистките коментират Андре Агаси и Анди Родик. Всички показаха голямо уважение към българките. Сметнах, че е добре да се знае какво правят днес тези известни жени, хората да се вдъхновят от тях."

Лентата е снимана в България, Великобритания и Швейцария. Когато гостувал с камера в домовете на сестрите, Асен се учудил на това колко те си приличат - в нюансите, стила, подредбата, духа. Функционални, без парадност и мутреене. Същото се отнася и за къщата на Мануела в Швейцария - с ливада отпред, уют вътре и чудесна гледка към езерото.

Впечатляващи са и кадрите в болницата в Стара Загора, където има център за детски шини, ортопедични обувки, спонсориран от фондацията на Мануела "Суис клиникъл". Тя идва веднъж на два месеца и води швейцарски лекар и няколко техници, които правят прегледи и предават опит на българските си колеги."

Документалната лента проследява моменти от най-успешните треньорски години на Берберян. "Тя, майка ми" е филм, който разказва за живота на четири силни жени, всяка от които е много различна. Но всички с еднаква страст печелят купи и медали, защитават каузи, отглеждат деца, градят приятелства и вярват, че доброто побеждава.

Още по темата:
"Тя, майка ми" - новият биографичен филм за семейство Малееви




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини