Време е за полуфинали



29-10-2011 02:02 | Николай Драгиев

Днес предстоят полуфиналите на финалния турнир на WTA в Истанбул. Най-достойните от груповата фаза вече са ясни и зрителите в зала "Синан Ерден" и по телевизията в целия свят очакват най-любопитната част от битката.

Днес от 15,00 часа българско време на корта ще се появят Петра Квитова и Саманта Стосър в първия сблъсък, който разбира се, ще бъде предаване по Eurosport.

Квитова - Стосър - 2:0
Абсолютен фаворит в този двубой е чехкинята, която е спечелила и двата мача помежду им до момента. Единият е през 2008-а, а вторият на Australian Open 2011. Тогава още в началото на турнира Квитова отнесе Стосър със 7:6, 6:3 и вгорчи настроението на домакините, които още тогава чакаха от Стосър нещо голямо. Чехкинята е предпочитана и от букмейкърите, не само в този мач, а и за спечелването на турнира.

Азаренка - Звонарьова 3:6
След първия мач, на корта в Истанбул ще излязат Виктория Азаренка и Вера Звонарьова, които имат доста сериозно съперничество през годините. Рускинята има сериозен превес, но това се дължи главно на мачовете им от периода 2007-2009-а. В последните два сезона Азаренка категорично спечели по-важните сблъсъци. През 2011-а двете играха на силния турнир в Маями и в полуфиналите Вика победи с 6:0, 6:3. Букмейкърите виждат Азаренка като фаворит, независимо от това че тя игра два часа и половина с Бартоли, докато в петъчния ден Звонарьова имаше възможност за пълна почивка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини