Сара Боевска: Не мога да повярвам, не съм видяла нищо



28-10-2011 08:00 | Николай Драгиев

В началото на седмицата олимпийският шампион Гълъбин Боевски бе арестуван в Бразилия, след като се връщаше към България заедно с дъщеря си Сара, която е била на участие в Южна Америка.

"Не мога да повярвам, с татко бяхме постоянно заедно и не съм забелязала нищо съмнително. Той се държеше нормално през цялото време", казала Сара Боевска след ареста. Младата тенисистка вече е в България.

Специалистите твърдят, че с гените на баща си 14-годишната Сара може да стигне далеч в спорта, пише "Стандарт". Гълъбин я обожава. Много приличала на него по упорство и амбиция. Не обича да я показва. Директорът на тенис клуб "15:40", където тренира, споделя, че няма друго дете, което да стои по-дълго от нея на корта. Самата тя казва, че не умее да губи.

Бащата и дъщерята най-дълго време прекарват в академията на "Крис Евърт" в щата Флорида. Там Сара се влюбила в града, океана и звездите от НБА. След тениса най-много обичала баскетбола и слушала R&B. Също като баща си нямала никакви приятели.

Самият Гълъбин е признавал под сурдинка: "Голям таралеж си вкарах в гащите с този тенис". Средствата, които са се давали за неговата олимпийска подготовка, били нищо в сравнение с това, което сега трябвало да харчи за момичето си.

Едно участие в чужбина му излизало над 3000 евро. Един тренировъчен ден на Сара означавал около 100-ина лева по-малко в семейния бюджет.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини