Тежка ситуация за Вожняцки в Истанбул



26-10-2011 23:51 | Николай Драгиев

Вера Звонарьова постигна втората си победа за годината над световната номер 1 Каролина Вожняцки. Рускинята се наложи с 6:2, 4:6, 6:3 във втория двубой от "червената група" на заключителния турнир на осемте най-добри в Истанбул.

По този начин Вожняцки може да бъде изхвърлена от турнира още в четвъртък, ако загуби от Петра Квитова, а Звонарьова надиграе Агниешка Радванска.

За Каро има и добра новина - тя със сигурност ще завърши годината като номер 1 след отказването на Мария Шарапова. Така Вожняцки приключва втори пореден сезон на топ позиция.

След неубедителното си представя срещу Радванска, този път датчанката не успя да стигне до пълен обрат. Звонарьова изигра два чудесни сета и напълно надигра своята опонентка.

Особено голямо бе надмощието на Звонарьова в първия сет, когато тя даде само два гейма - 6:2.

Във втория сет Вожняцки съумя да поизравни играта, макар всичко да се решаваше от ударите на рускинята. Грешките в нейната игра неминуемо се увеличиха и Вожняцки, без да е по-добра, проби при 5:4. Тя реализира третия си сетбол.

Звонарьова не се пречупи и успя да спечели третия сет, който бе с цената на това да продължи борбата за полуфиналите в турнира. Тя продължи да изпълнява прекрасни удари и от бекхенд, и от форхенд, а и успяваше да излиза успешно на мрежата.

В четвъртък Вожняцки излиза срещу Петра Квитова във втория мач по програма. В третия мач за деня Звонарьова ще опита да вземе реванш от Агниешка Радванска.

Програмата в групата:
1. Петра Квитова - 1 победа, 2:0 спечелени/загубени сетове, 12:6 спечелени/загубени геймове
2. Каролина Вожняцки - 1 победа, 1 загуба, 3:3 сетове, 28:29 геймове
3. Вера Звонарьова - 1 победа, 1 загуба, 2:3 сетове, 22:23 геймове
4. Агниешка Радванска - 1 загуба, 1:2 сетове, 13:17 гейма




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини