Програма и статистика за втория ден в Истанбул



26-10-2011 05:04 | Николай Драгиев

Днес предстои вторият ден от финалния турнир на осемте най-добри състезателки на WTA през 2011-а година.

На корта отново ще видим Мария Шарапова, Вера Звонарьова и Каролина Вожняцки. Последните две състезателки ще играят една срещу друга и до голяма степен ще определят крайното класиране в "червената" група.

Резултати от ден I:
Саманта Стосър - Мария Шарапова 6:1, 7:5
Петра Квитова - Вера Звонарьова 6:2, 6:4
Каролина Вожняцки - Агниешка Радванска 5:7, 6:2, 6:4

Ето и програмата за деня:
От 17,00 часа българско време, пряко по Eurosport:
Виктория Азаренка - Саманта Стосър
Около 19,00 часа:
Мария Шарапова - Ли На
Около 20,30-21,00 часа:
Каролина Вожняцки - Вера Звонарьова

Статистика:

Вожняцки - Звонарьова 4:4
Пълно равенство има след досегашните 8 мача между Вера Звонарьова и Каро Вожняцки. След като през 2010-а година двете се срещнаха 5 пъти, то през настоящия сезон те са играли един път. Но това се случи на финал в Доха и рускинята постигна прекрасна победа с 6:4, 6:4. Двете играха и преди година на заключителния турнир, когато датчанката спечели със 7:5, 6:0. Букмейкърите дават предимство на Вожняцки, която като че ли е в по-добра форма.

Шарапова - Ли На 5:3
Маша води в мачовете с китайката с 5:3, но има една изключителнно важна подробност. Последните им срещи бяха спечелени от Ли. Включително през тази година на "Ролан Гарос" Ли На лиши Маша от възможност да спори за титлата и на свой ред покори Париж. В момента и двете не изглеждат в добра форма и двубоят е трудно предвидим.

Азаренка - Стосър 4:0

Вика Азаренка никога не е губила сет срещу Стосър при това все в мачове на твърди кортове. Подобна ситуация Стосър имаше и срещу Мария Шарапова, но това не й попречи да разбие рускинята в два сета снощи. Тук обаче Стосър е аутсайдер, тъй като Азаренка е в много добра форма и е решена да стартира с победа. Двете не са се срещали през 2011-а.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини