Григор Димитров: Разбрах какво е да играеш с най-добрите



25-10-2011 14:26 | Станко Димов

Доволен съм, че тази година завърших в топ 100. Това бе една от целите ми и съм щастлив, че я осъществих. Това каза на пресконференция във Варна Григор Димитров.  След срещата с журналисти, най-добрият ни тенисист изнесе открит урок на млатите таланти от местния ТК „Черно море Елит”, чийто член е и самият Григор Димитров.


Освен Гришо, на въпроси на журналисти отговаряха и бащата на хасковлията Димитър Господинов и Огнян Илиев, треньор на националния отбор за купа „Дейвис” и треньор на „Черно море Елит”.


„Мисля, че като цяло сезонът за мен бе успешен. Знам, че на моменти бях много близо до Топ 50, но се радвам, че завършвам годината в Топ 100. Надявам се през новия сезон да се представя по-добре”, коментира Димитров.


„Сезонът за мен приключи. Турнирът в Стокхолм бе последният ми за годината. Сега искам да си почина, да събера сили и да съм свеж за новия сезон”, призна още Димитров.


Както е известно през сезона Гришо на няколко пъти се изправи срещу играчи от Топ 10, но така и не успя да победи нито един от тях. Той призна, че вече е разбрал каква е разликата между топиграчите и другите състезатели.


„Определено тенисистите от Топ 10 се различават от другите. Разликата обаче е предимно физическата подготовка. Те играят по-малко, избират си основно турнирите от Големия шлем и тези от „Мастърс 1000” сериите, където могат да спечелят повече точки и пари. Това им позволява да бъдат по-свежи”, коментира Димитров.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини