Вожняцки: Всички искат да ме победят24-10-2011 19:40 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки призна, че ще направи всичко възможно, за да завърши втора поредна година на първа позиция в ранглистата. Във вторник датчанката стартира срещу Агниешка Радванска на финалния турнир на най-добрите осем в Истанбул.

"Съвсем нормално е, след като цяла година съм била номер 1 да искам да завърша сезона на тази позиция. Наистина се радвам, че имам възможност да го направя за втора поредна година. Не са много тенисистките, които са го правили. Ако покажа своя най-добър тенис, имам шансове да го сторя," заяви Вожняцки.

Датчанката призна, че изпитва смесени чувства доколко е добре да бъдеш лидер, тъй като това мотивира повече противниците.

"От една страна е приятно, когато знаеш, че си по-добър от всички останали. Но от друга сякаш винаги се чувстваш като мишена. Всеки се настройва по различен начин за мачовете срещу теб. Всеки иска да те победи. Но аз съм готова да остана мишена дълги, дълги години," обясни Вожняцки.

За да постигне целта си и да завърши годината като номер 1, Вожняцки има нужда от 2 победи в груповата фаза и достигане поне до финал на турнира.
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини