Турнир и парти закриха веригата DEVIN детски тенис за 2011 г.



24-10-2011 13:50 | Николай Драгиев

Над 50  деца се включиха в заключителния за сезона мини-турнир от веригата DEVIN детски тенис, който се проведе в събота на кортовете на БНТЦ "Карлсберг". Въпреки хладното време в столицата, децата се радваха на греещото слънце, докато научаваха нови практики, свързани с любимия им спорт - тениса.

В проявата се включиха деца не само от София, а също така от Благоевград, Горна Оряховица, Добрич, Казанлък и други краища на България. Лагерът бе воден от треньорския екип на БНТЦ "Карлсберг" - националния треньор Ивайло Цонев и кондиционния треньор Красимир Костов.

"Този тип прояви са много важни за младите тенисисти от най-ранна детска възраст, а и не само за тях. В DEVIN детски тенис през цялата година имаха възможност да се включат дори деца, които не тренират тенис системно. Организирахме тези празници на тениса, за да помогнем на развитието на децата тенисисти, както и за да привлечем нови желаещи да тренират този красив спорт", коментира президентът на БФТ Стефан Цветков.

При момичетата на червен корт победителка стана Надежда Петкова, а зад нея се наредиха Ваня Косева, Наума Найман и Йоана Дряновска.

На оранжев корт на първо място се класира Денислава Глушкова, а след нея останаха Марина Христова и Дария Кузмина. На същия корт, но при момчетата, шампион стана Григорий Матевосян, следван от Дани Борисов и Димитър Николов.

На зелен корт победителки са Калина Грънчарова, Дария Шаламанова, Лора Гергова и Диана Гецова, а при момчетата - Симеон Терзиев, Марк Борисов и Никола Холячев.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини