Агентът на Анди Родик почина в съня си



21-10-2011 05:54 | Николай Драгиев

Кен Мейерсън, дългогодишният агент на Анди Родик, почина в съня си в сряда. 48-годишният американец е получил масивен инфаркт.

Амбициозният Мейерсън е бил сред най-успешните спортни агенти изобщо. Освен с Анди Родик, той е движел делата още на Жюстин Енен, Крис Евърт, Гаел Монфис и от скоро на сестрите Агниешка и Урсула Радванска.

Lagardère Unlimited е компанията създадена от Мейерсън, който е имал офиси в три държави. Той се е грижел и за няколко баскетболни звезди.

Неговите добри връзки във Франция са му дали възможност да подпише договори с Енен и Монфис, както и да осигури огромен като условия договор на Родик с Lacoste.

Агентът на Мария Шарапова Макс Ейсенбъд, който работи за конкурентната мениджърска агенция IMG, заяви: "Той бе легенда в тенис индустрията, всички сме в шок. Не мога да си представя голям турнир без него. Не мога да си представя да искам да подпиша с някой играч и да не се състезавам с него. Да, бяхме конкуренти, но той винаги можеше да те накара да се засмееш. Той обичаше своите клиенти и се бореше за тях."

Най-тъжен от ужасната вест бе Анди Родик. "Обичам те и ще ми липсваш. Вечно ще ти бъда благодарен за твоята вяра в мен и за лоялността. Винаги ще бъдеш мой брат," заяви Анди.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини