БНТЦ “Карлсберг” приема последния „DEVIN детски тенис” за годината



20-10-2011 11:38 | Станко Димов

На 22 октомври (събота) на кортовете на Български национален тенис център “Карлсберг” в Борисова градина (София) ще се проведе последният за сезона лагер-семинар от веригата „DEVIN детски тенис”. Той е част от съвместната програма на „Девин” АД и БФТ – „Тенисът – забавен, лесен и полезен”.

 

За участие са поканени най-добрите състезатели на възраст между 5 и 10 години, техните треньори и родители, както и всички, които все още не умеят да играят тенис, но имат желание да се научат. Семинарът ще започне в 10 часа с индивидуални състезания за момчета и момичета на „мини червен” и „оранжев корт”. В програмата на лагера е включено и практическо участие и обучение на треньори от района за начина на организиране и видовете състезания на „мини червен” и „оранжев корт”.

 

Специално за родителите на бъдещите тенис звезди се организира и беседа, чиято цел е да разясни програмата на Международната тенис федерация “Play & Stay”, част от която е и проектът „Тенисът – забавен, лесен и полезен”.

Всички момчета и момичета, които за пръв път ще стъпят на кортовете, ще имат възможност да изпробват уменията си под ръководството на треньори, специализирани в обучението на деца. За най-добрите малки състезатели са предвидени награди, осигурени от Генералния спонсор на БФТ „Девин” АД, както и много лакомства.

 

По традиция празникът на тениса ще приключи с торта и парти. Поканени са да участват всички желаещи. Записването на участниците ще започне в 9 ч., а официалното откриване на турнира ще бъде в 10 ч.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини