Вердаско сломи Родик в Сан Хосе



15-02-2010 04:03 | Николай Драгиев

Фернандо Вердаско най-после трансформира отличната си игра в титла. Испанецът надделя над любимеца на Америка Анди Родик при това на турнира в Сан Хосе с 3:6, 6:4, 6:4.

Особено любопитно е, че това е първа победа на Вердаско над играч от топ 10 за повече от година след 15 поредни загуби. За последно той надигра Анди Мъри и Жо-Вилфред Цонга на миналогодишния Australian Open. На всичкото отгоре Вердаско взе едва 3-ата си победа над Родик от 12 мача.

Със загубата си Родик пропусна да стане третия човек, който е печелил четири титли от SAP Open. Андре Агаси и Джон МакЕнроу пък имат по 5.

Двубоят започна отлично за Родик още в началото постави под напрежение Вердаско в сервис-геймовете му, и това даде резултат. Той проби в началото и в края на сета и затвори с 6:3 за радост на публиката.

Нещата се обърнаха още в самото начало на втория сет. Нандо бързо достигна до единствения си пробив, който успя да задържи за крайното 6:4. И двамата имаха проблеми със своя сервис в тази част и като цяло Родик бе много близо да се измъкне от тежката ситуация, но Вердаско издържа на напрежението в заключителните геймове.

И единия, и другия бяха подкрепяни бурно от своите най-близки хора по трибуните. Очарователната Бруклин Декър стискаше палци за любимия Анди, докато бащата на Вердаско бе дошъл в подкрепа на сина си.

Третият сет бе най-равностоен, но бе решен от няколко отлични отигравания на испанеца. Двамата безметежно взимаха подаванията си до 4:4. При този резултата Вердаско трудно стигна до 30:30, а след блестящ бекхенд и до точка за пробив, която реализира. Сервирайки за мача Нандо допусна 0:30, но с няколко чудовищни сервиса и ас при мачбола, затвори с 6:4.

Интересна бе статистиката на двамата във финални мачове преди срещата. Анди излезе в 46-ия си такъв двубой, в които има 28 победи. В момента само Надал и Федерер могат да се похвалят с повече титли от американеца сред действащите играчи. Далеч по-скромна е визитката на Вердаско, който вече има 4 титли от 10 възможни.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини